Här fanns tidigare Tempus Open. De återfinns nu på https://www.tempusopen.se/

Simsport i Sverige

Simsport i Sverige finns som motionsform och som tävlingsform. Inom svensk simsport så ingår tävlingssimning, konstsim, simhopp och vattenpolo. Det finns ett specialidrottsförbund för simning och det är Svenska Simförbundet

Visste du att:

Något som har en påtaglig effekt på flera viktiga funktioner i kroppen, det är testosteron. Bland annat påverkar det  syresättning av blodet, kroppens energi och styrka och fördelning av kroppsfett. Har du brist på detta hormon så kan det påverka din kropp och ditt välbefinnande. Läs mer om detta på Testosteron.se.

 

Tävlingssimning 

Tävlingssimning är något som kan utföras individuellt, så väl som i lag. Tävlingarna sker oftast i en simbassäng där simmaren ska använda sig av ett eller flera olika simsätt. Det finns flera olika grenar att tävla i. De grenar som finns är dessa:

50, 100 och 200 m bröstsim, ryggsim och fjärilsim.
50, 100, 200, 400, 800 och 1 500 m frisim.
100, 200 och 400 m individuell medley.

Tävlingssimning har varit en gren i OS sedan 1896.

Visste du att:

Simning är en av få sporter du kan utföra även om du har fotproblem! Om du har problem med hälsporre, hammartå eller andra saker kan du ändå simma för att träna. Eller besök footio.se som erbjuder hjälpmedel mot värk i fötterna. Det funkar både för idrottsmän och för dig som inte tränar på en hög nivå.

Konstsim

Konstsim, även kallat synkronsierad simning är en simsport i lag. Tävligen sker i två moment; musiksimning och figursimning. Då finns det domare som ger poäng, från 0 poäng upp till 10 poäng. Konssim har varit en gren i OS sedan 1984.

Sugen på en egen pool hemma där du kan simma, leka eller träna konstsim? Se då till att samtidigt göra den till en oas. Med elektriker i Norrköping kan du få hjälp att dra elen för belysning, värme och underhållning utan risk för kortslutningar. 

Simhopp

Simhopp är den gren där utövaren ska hoppa från en viss höjd och i luften göra en mängd rörelser innan han eller hon landar i vattnet. Simhopp delas upp i svikthopp och höga hopp. Inom tävlingar så är det enmetershopp, tremetershopp samt höga hopp upp till 27 meter. Det går att tävla individuellt eller i par. Simhopp har varit med i OS sedan 1904. 

Vattenpolo

Vattenpolo är en form av bollsport, som utövas i en bassäng. Det är två lag, med sex utespelare och en målvakt per lag. En match spelas i fyra perioder, som är åtta minuter per period. Man använder en boll och det lag som gjort flest mål efter matchens slut vinner. 

Simhallar i Sverige

Sverige har cirka 450 offentliga simhallar med uppskattningsvis cirka 30 miljoner besök per år. Idag är simhalalr en av de populäraste platserna för vardagsmotion i Sverige. Ofta erbjuds förutom bad också gym och gruppträning. Simhallarna har stor betydelse för föreningslivet och det är också här de flesta lär sig simma.

Nästan 80 procent av alla badhus är byggda före 1980. Ofta är de hårt slitna och i behov av omfattande renovering. Till det kan det vara bra att anlita en elektriker Norrköping. Men många kommuner väljer istället att bygga nya badhus.